Tomatentapenade

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2017 @ 15:58 , 6 keer bekeken

                                            ( Borrelhapje )

Ingredienten:
150 gr zongedroogde tomaten, uitgelekt
75 gr  olijven zonder pit (kleine, zwarte olijven)
blaadjes van 3 takjes oregano (of 1tl gedroogde oregano)
1 el tomatenazijn (of 1/2el rode wijnazijn)
2 el olijfolie extra vergine
zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:
Maal de zongedroogde tomaten grof met de olijven en oregano in de keukenmachine of hak met de hand. Meng met een 1/2el tomatenazijn en 1el olijfolie. Proef en voeg eventueel extra azijn en olijfolie toe. Ik heb uiteindelijk een hele eetlepel azijn erdoor geroerd, omdat de tomaatazijn wat lichter is en het friszure combineerde heel goed met de oregano. Breng daarna op smaak zeezout en zwarte peper.

Tip: dit kun je natuurlijk ook heel goed voorbereiden. Bewaar de tapenade dan gekoeld in een goed afsluitbaar potje met een dun laagje olijfolie bovenop.

Bron: http://www.francescakookt.nl


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: