Zalm met wittewijnsaus

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2017 @ 15:51 , 7 keer bekeken

Ingrediënten:
1 sjalot, gesnipperd
2 takjes verse peterselie (zakje a 30 g)
1/2 fles droge witte wijn
200 ml visfond
250 ml slagroom
25 g boter, gesmolten
4 zalmfilets, van 150 g per stuk

Bereidingswijze:
Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering. Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor. Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper. De saus kan ca. 2 dagen bewaard worden. Warm hem op voor gebruik.
Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met gesmolten boter. Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 minuten op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd. Schep de wijnsaus op 4 warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.

Bron: AH Recepten


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: